Hola, com us va tot? A mi super bé, i sabeu què? Que el dijous passat vaig anar a la fàbrica de xocolata, i em van explicar l'elaboració, ara us la vaig a explicar jo a vosaltres.
Elaboració de la xocolata:
La xocolata ve d'un fruit anomenat "cacau". El arbres que contenen el cacau no poden estar plantats en quealsevol lloc, ha de ser un lloc an les temperatures no siguen extremes.
Quan estan madures, és a dir, quan es poden collir, agafen el fruit, i extreuen la llavor, que es deixa fermentar entre 3 i 7 dies enrotllades amb fulles de l'arbre dels plàtans.
Durant aquest procés les llavors passen de color porpa al color marró.
Després quan arriba a les fàbriques, els grans de cacau són rentats i raspallats per eliminar les substàncies tòxiques.
En acabar, comencen a torrar el cacau entre 110 i 120 graus, i al haver-ho torrat, es tritura entre unes 17 i 72h, més o menys a la mateixa temperatura.
Durant aquest procés s'allibera mantega de cacau (un dels ingredients essencials en l'elaboració de la xocolata), i també s'allibera pasta de cacau, que pot ser utilitzada, per fer cremes o pintallavis.
Quan s'acaba tot el procés, li afegeixen una mica de sucre, després es posa dins d'uns motlles, per donar la forma, i embolica-los, i quan s'acaba és enviada als supermercats, que és on tu la compres.
Podem trobar 6 tipus de xocolata:
- Xocolata negra, pura o amarga
- Xocolata amb llet
- Xocolata blanca (que és el greix de la xocolata)
- Xocolata de cobertura
- Xocolata desfeta
- Xocolata farcida
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada